Saturday, June 25

privateteens


Jenta mi
har alltid vært skoleflittig og pliktoppfyllende.
Dette skoleåret har hun gått på media ved en privatskole.
Visste egentlig lite om privatskoler før hun begynte.
Men jeg trodde det var seriøse saker.
Hvor man jobbet konsentrert?
 Dypt begravet i skolesaker?
Orden i rekkene?
Skoleuniform?
Ro?
?


Men neiida.

Hva tenker du når du hører ordet privatskole?
Og ville du latt barnet ditt gå på privatskole etter å ha sett disse sterke scenene?

17 comments:

 1. Studerer tross alt media da... Det er må jo kunne sies å være skolearbeid... ;)

  ReplyDelete
 2. Siven: for å vær helt ærlig, synes jeg det ser artig ut på privatskole.. ;o)

  ReplyDelete
 3. Skulle vært ca. 40 år yngre. Da hadde jeg begynt der med en gang!
  Har vel for å være ærlig ikke vært så veldig tilhenger av privatskoler... før nå kanskje ;)

  Go' hælj! Og foresten... nå veit jeg jo at Knerten er i trygge hender.

  ReplyDelete
 4. Med privatskolen tenker jeg først og fremst ikke Norge. Jeg forbinder struktur, seriøsitet og ambisjoner med privatskole og jeg tror en privatskole har ressurser som offentlig skole ikke har, iallfall når det er snakk om grunnskolen og videregående skolen.

  ReplyDelete
 5. Nei, hadde absolutt ikke latt mine begynne på privatskole etter og ha sett dette!
  Kaster boller på hverandre og greier... huff;))

  Klem klem..

  ReplyDelete
 6. Hehe, jeg tenker definitivt ikke på det der når jeg hører ordet privatskole i alle fall. :-)

  Det andre spørsmålet må jeg tenke på i noen år.. hm.. :-D

  ReplyDelete
 7. Jeg har kontor i samme bygget som en privatskole og har mye "inside information", så jeg har ingen illusjoner om skoleuniform og orden i rekkene;-) Mitt inntrykk er vel egentlig at en videregående er en videregående uansett om det er gratis eller om det koster noe å gå der.

  Forskjellen føler jeg ligger i kvaliteten på tilbudet, og der tror jeg en privatskole har langt mer å by enn en offentlig. Trist at det skal være slik egentlig, men jeg tror det kan ha litt med kravene skolen stiller til sine ansatte. For ved en privatskole blir klager fra elever/foreldre (som er KUNDER) tatt langt mer seriøst og alvorlig enn på en offentlig skole. Det er i alle fall mine erfaringer.

  Ble mye dette, men jeg føler en del rundt akkurat dette - hva skolene vår har å tilby barna våre.

  Klem fra meg:)

  ReplyDelete
 8. størstetrollet har gått ungdomsskolen på privatskole nå og skal fortsette videregående der også. Min erfaring er at klassene ikke er så store og at læreren faktisk har tid til å hjelpe den enkelte elev der den konkrete eleven trenger støtte. . . . Oi nå ble jeg seriøs å greier. . . psss. . . Leaving the building. . . Poff borte. . . .

  ReplyDelete
 9. Hanne: Takk for lang kommentar!
  Vi valgte kun privatskole, pga.at datteren min ikke kom inn på en helt ny skole m/medialinje. Hun kom ikke inn pga stort antall søkere som følge av at den er ny. Det var her hun ville gå (hun vet hva hun vil denne jenta!) Og vi valgte da istedet en privatskole som i tilegg ligger sentralt og nær oss. Det ble likevel ikke helt som forventet. Vi hadde begge sett for oss superdyktige lærere, og mye individuell tid til hver enkel elev. Det har det ikke vært. Lærerne er ikke bedre enn ved andre skoler, og min datter har ikke vært helt fornøyd med opplegget her. Hun var veldig skeptisk til små klasser og få elever (er ikke vant med det) - men det har gått greit, og hun fikk straks gode venner. De har i tillegg utrolig forvirrende og strenge fraværsregler pga stalig støtte. Dette gjorde det komplisert for oss da datteren min fikk kyssesyken. Men alt i alt, har det gått greit. Datteren min håper likevel å komme inn på den skolen hun i utg.punktet ønsket til høsten. Vi tror det går greit pga gode karakterer;o)

  ReplyDelete
 10. Trollmora: Spennende. Har du lyst å fortelle hvorfor dere valgte privatskole? Hvis ikke...
  Helt greit! klem;o)

  ReplyDelete
 11. han ønsket å bo hos familie i utlandet. . . Så for å få gjort det kombinert med det å ivareta skolegangen så valgte vi privat norsk skole der han bor i stedet for internasjonale private eller nasjonale offentlige skoler. Han har også hatt fra 3 uker til 2 mnd i året på denne skolen hvert år siden han begynte i første :)
  vi er veldig fornøyde i alle fall :)

  ReplyDelete
 12. Hehe.. Gjekk på media ein gong i tida eg også, artig! Men ikkje privat då,så ingen erfaring med det... Kanskje like greitt ;)

  ReplyDelete
 13. tenker vel strengere skoler, mer struktur og krav til elevene- men også til lærere. At en dårlig lærer på en privat skole må finne seg en annen jobb- når skjer det på en offentlig skole? Men det er var jeg tror, har ingen erfaring overhode.

  Om jeg kunne prøvd det for mine barn? Mine 2 eldste visste begge 2 hva de ville gå på, og det finnes ikke privatskoler innen noen av de linjene, så det var aldri aktuelt for dem. Men får se når de 2 yngste vokser opp- for tenker videregående jeg da. Grunnskolen skal de få gå på offentlig skole.

  ReplyDelete
 14. Dette så ut som en gjeng ordinære ungdommer i rette alderen;O)..har ingen erfaring med de private skolene, jobber i den offentlige..men kan godt tenke meg det er en forskjell ute og går..størrelse på klasser, tilbud etc.
  Hvis din jente vil lære, lærer hun både her og der:)
  Klemmings;)

  ReplyDelete
 15. Tror nok som du sier at det er ganske liten forskjell fra offentlige og private skoler. På lik linje som offentlige og private barnehager. De har kanskje bittelitt bedre økonomi, og som du sier litt større voksentetthet, uten at det utgjør så mye. De som kanskje merker det best er vel de ansatte? Litt mere i lønn og de slipper å spare kritt... Jenta vår er i privat barnehage, og jeg var ansatt i en offentlig. Mamma jobber i Jentas private barnehage. Mamma tjener litt bedre, de har mere formingsutstyr, kamera og litt slikt. De slipper vente like lenge på midler til oppussing, og de ansatte får oftere faglig påfyll - noe kanskje bare jeg og ikke alle de andre foreldrene ser, fordi jeg har mamma som jobber der, og selv vet hvordan det er på innsiden i det offentlige. :)

  ReplyDelete
 16. Har hørt mye bra om noen privatskoler, dårlige ting om andre. Det eneste jeg er sikker på, er at man må sikre at barna får det de har krav på, offentlig eller privat.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...